21 september 2008

Het dak


de mensen van ruboplast zijn deze week aan het dak begonnen en -op de koepel na- is het ook af geraakt. Zoals jullie op de foto's kunnen zien is het een plat dak, bestaande uit een onderdak (roofing) + een dikke laag (20 cm) pur-isolatie en daarop een epdm-rubber, beschermd door een vliesdoek met daarop keien. Daar komt geen lek water meer doorheen. En door  de superisolatie zullen we niet veel last hebben van de koude. 
De metsers zijn zaterdag de 'schoren' (dat zijn die ondersteuningsdingen) komen weghalen en sindsdien is het duidelijk hoe groot de glaswand achteraan wel zal worden. Aan licht zal het alvast niet ontbreken. Er is natuurlijk wel gevaar voor overhitting in de zomermaanden maar dat ga ik (ecologisch) oplossen door het aanplanten van 4 platanen achter het terras. Die bomen groeien snel en geven in de zomer schaduw. Tijdens de wintermaanden kan het zonnetje toch nog binnenvallen (de bladeren zijn dan afgevallen) en onze leefruimte gratis opwarmen. De platanen zullen er ook voor zorgen dat het aangenaam vertoeven wordt op het terras. Griet oefent dat alvast. En ik graaf een put. 3 opmerkingen:

Sanny zei

Knap huis!

Anoniem zei

wij zijn van rotselaar en vinden jullie huis echt knap. Welke gevelsteen hebben jullie gekozen? Ook wij gaan aluminiumramen kiezen (waarschijnlijk heel dondergrijs) en jullie gevelsteen zou daar mooi bij passen.

waar kunnen we jullie huis bewonderen?
juffieC@hotmail.com

Anoniem zei

Hoi Griet en Mario,

Eindelijk ben ik op jullie blog geraakt om jullie huisje te bewonderen. Het ziet er goed uit! Moet zalig zijn om jullie huis steeds te zien vorderen.

Bedankt trouwens om jullie architect aan te bevelen. Ik hoop dat wij er ook vol lof over zullen zijn. Ik ben benieuwd naar het eerste voorontwerp.

Nog ontzettend veel succes ermee! Jullie zijn alleszins goed bezig.

Groetjes, Anja

 
Free Blog CounterEnglish German Translation