21 september 2008

ERRATTA

Griet heeft wél iets gedaan: namelijk de ganse bouw opgekuist!!!! Toch wel een zéér belangrijk detail!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

hehe, erg dat em dat vergeten te vermelden was :-)

wanneer verwachten jullie je ramen? want ik dacht al gelezen te hebben dat deze reeds besteld zouden zijn...


groetjes gunther

Griet zei

Neen, de ramen zijn besteld, maar ze moeten nog komen opmeten en dat is pas als de blauwe steen steekt. Deze week of volgende week zou dat gebeuren. Dus we verwachten de ramen ergens in november. Nog even geduld!

Anoniem zei

Wij gaan binnenkort ook bouwen en vonden jullie steen heel mooi. Kunnen jullie misschien doorgeven welk merk en type dit is?
Alvast bedankt!

Groetjes, Petra

AccordeonMario zei

De steen is Thorn, blauw-rood genuanceerd. Een steen die verkrijgbaar is in verschillende formaten. Het meest gebruikte formaat is een steen van 5 cm hoog. Ik koos voor een steen van 4 cm, omdat er dan meer horizontale lijnen ontstaan. De ramen aan de voorkant zullen het 'horizontale vlak' ondersteunen. Als je goed kijkt dan kan je ook merken dat er boven de vensters geen 'standaard centers (= rechtopstaande stenen)' gemetst zijn. dit is ook zo gedaan om de horizontale lijnen niet te onderbreken.
De vorm en de lijnen moeten zo sober mogelijk gehouden worden (alléé, zou wil ik het, maar dat is een kwestie van (goeie) smaak). ik vind dat je een huis in 1 oogopslag moet 'gezien' hebben. Wanneer er teveel tirlantijntjes gebruikt worden, vindt het oog geen rust, dan blijf je van links naar rechts kijken en ziet uiteindelijk veel en toch weer niets. De soberheid zal ook worden doorgetrokken in de kleur van de ramen. Een weerspiegelend stuk glas (zonder stores er achter) is een zwart vlak, daarom zullen de ramen langs de buitenkant ook zwart van kleur zijn. Dat is alweer een visuele kader minder. Omdat je binnen zot wordt van zwarte ramen (dat slorpt alle energie uit je lijf) zullen ze langs binnen aluminiumkleurig worden. Het effect is hetzelfde; van binnen uit gezien zullen de ramen 'opgaan' in de achtergrond. Om kort te zijn; je moet meer dan alleen maar een steen kiezen, je moet het geheel bekijken (wat past bij wat, welk effect beoog ik). Ik kies voor visuele soberheid, en die verkrijg je door ingewikkelde (ik geef het toe) keuzes te maken.

Anoniem zei

Beste, hebben jullie de roodblauw genuanceerde steen laten verlijmen? hier willen wij dit ook doen maar blijkbaar zou dat heel moeilijk zijn... wie was jullie metser? had die daar moeilijkheden mee? bedankt voor de reactie...

 
Free Blog CounterEnglish German Translation