11 augustus 2008

Wachten op de trap

Eerst een wedstrijd!: op onderstaande foto zijn twee paar benen te zien; een paar van Griet en een paar van Mario. Wie juist raadt van wie de linkse benen zijn, wint een mooie prijs!Deze week is er niet veel vooruitgang geboekt. We wachten nog steeds op de komst van de trap en de metsers kunnen niet verder werken vooraleer deze geplaatst is. De trap is van beton en moet langs het dak in de living geplaatst worden. De metsers hebben wel de lange betonnen balk achter het bandvenster in de voorgevel gegoten. Dat liep bijna fout want ze hadden de isolatie langs de binnenzijde geplaatst (zie foto) en ik ben daar gelukkig op uit gekomen voordat de beton in de bekisting werd gestort. De architect is komen zien en die beaamde mijn vaststelling; 'dit zou een gigantische koudebrug gaan vormen'. Enfin, de isolatie van de balk zit nu aan de buitenkant en is net als overal 10 cm dik. Het moet perfect zijn, zo simpel is dat, en ik zal me er in het vervolg nog beter mee bemoeien :-) Ik kan in de toekomst ook beter geen opdrachten meer aan anderen toevertrouwen, want dat loopt ook niet zoals ik het wil. Een schoon voorbeeld is de trap; onduidelijke afspraken maken dat we nu een beetje vast zitten. Op zich is dat geen ramp, we hebben tijd genoeg, maar toch... zo wil ik het liever niet. Vanaf nu neem ik alle touwtjes in handen. 
Verder hebben de metsers een hoge stelling gebouwd om het grote raam aan de achterzijde te metsen. Dat is een echt huzarenstukje geworden! Proficiat! En val er niet af! Ook de fundering van het terras is gemetst en kan nu opgevuld worden met rommel en stabilisé voordat de beton er op komt. De afwerking van het terras zal bestaan uit gepolijste beton, net als de vloerbekleding binnen. (ja, ik weet wel wat ik wil :-) 
Deze week zal er niet gewerkt worden. Het is per slot van rekening nog steeds zomer en wij amuseren ons wel met fietsen en zwemmen en het zotteke uithangen... maar dat zien jullie wel op de foto's :-)
Voor ik het vergeet: er zijn nog twee dingen te melden: we hebben woensdag een eerste gesprek met de tuinarchitect (Annemie van Hedera-tuinontwerpen) én we hebben gisteren een keuken gekocht bij Siematic in Geel. De keuken is ontworpen door interieurarchitecte Marianne Driege en is gewoon té mooi om aan te twijfelen. Binnenkort zetten we de ontwerpen hier online! Hou deze site dus goed in het oog! 


5 opmerkingen:

Gunther zei

links van griet :-)
wat heb ik nu gewonnen?

danny zei

ja ja wachten op den trap , met al die bakken bier mag dat nog even duren zeker??

AccordeonMario zei

Tja Gunther, je antwoord was niet juist. Of beter gezegd: 'het is niet volledig juist'. De vraag is: "van wie zijn de linkse benen?". En vermits we allebei 1 links been hebben, is het juiste antwoord: 'van Mario & Griet'. Maar goed, we gaan niet moeilijk doen; je krijgt de prijs: Een gratis drink bij een volgend werfbezoek! Zie de foto voor het assortiment.
Proficiat!
Mario

Gunther zei

cava! als uwe trap staat kom ik nog eens kijken ;-)

grtz

Griet zei

Amaai, dan gaat ge nog wéken dorst lijden... ;-)
Griet

 
Free Blog CounterEnglish German Translation