9 juni 2008

GEEN NIEUWS...

Hier zijn we nog eens om jullie een beetje op de hoogte te brengen. Het is niet omdat we niet schrijven dat er niets gebeurd, hé! AHA!! Dit wou ik toch even rechtzetten voor diegene die dat wel dachten! :-)

We hebben ondertussen al wat contracten getekend: ramen, dak, warmtepomp, ventilatie, elektriciteit, WC (voor de metsers).  Alles staat ook klaar om te beginnen. We horen niets van onze metsers en ze zeggen 'geen nieuws, goed nieuws', maar mijn gevoel zegt toch het tegenovergestelde. Vorige week heeft het fameus geregend, er staat nog geen kraan, er ligt nog geen materiaal,... Ik denk dat dat wijst op een verlating van de startdatum. We zullen deze avond eens contact opnemen.

Even wat uitleg over wat we besloten hebben van ramen. Het worden aluminium ramen. Zwart langs de buitenkant, omdat dat samen met het glas één vlak vormt en zo de eenvoud in ons huis blijft. Anders krijg je gevelsteen-kader-glas. Nu dus alleen gevelsteen en een zwart vlak. De binnenkant wordt naturel aluminiumkleur, omdat zwart te hard afsteekt tegen lichte muren. We hebben ook besloten (niet gemakkelijk) om de achterwand volledig vast te maken en van de raam in de keuken een schuifraam te maken. Dat maakt het weer eenvoudiger en het uitzicht wordt dan ook overal gelijk. Elk glasvlak blijft dan even groot. We hebben geen roostertjes boven de vensters omdat we gaan werken met ventilatie met warmterecuperatie.
De voordeur zal uit spiegelglas bestaan. Zo komt er nog licht binnen en toch zie je niet naar binnen, of niet veel alleszins.

Voor de warmtepomp hebben we gekozen voor een lucht-systeem. De warmtepompen met putboringen waren veel te ver boven ons budget (dit ging tot 44.000 euro!), en die met een captatienet zagen we ook niet zitten omdat je dan geen bomen kan planten. Je bent een deel van je tuin kwijt. Onze zonnewering zullen een aantal plantanen zijn die achter het terras komen en zo ons huis in de zomer in de schaduw zet, maar in de winter toch de zon doorlaat. Op die manier kwamen we bij het lucht-systeem. Er hangen plannen in de lucht dat je binnenkort ook hiervoor subsidies zou krijgen, want nu is dit het enige systeem waar je niets van terugtrekt. Qua aankoopprijs lag dat goed binnen ons budget (oef!).
De ventilatie met warmterecuperatie komt van dezelfde firma. Alsook de zonnekit, een pakket dat ervoor zorgt dat alles klaarligt voor onze zonneboiler.
Wie graag nog meer uitleg wil over onze warmtepomp, kan altijd een berichtje achter laten.

Zaterdag zijn we ook naar 2lite geweest in Geel. We hadden een bon voor een gratis lichtstudie. Onze vide nodigt echt uit voor een speciale verlichting. De meneer wou wel in stapjes gaan, dus dit gaat wel een aantal uurtjes van onze tijd vergen, maar dat geeft niet. We houden jullie hier ook van op de hoogte.

Voila, ik denk dat ik wat bijgepraat ben. Van het moment dat ze starten, krijgen jullie foto's te zien! We blijven jullie op de hoogte houden!!!
Groetjes!

Geen opmerkingen:

 
Free Blog CounterEnglish German Translation