1 mei 2008

JAWADDE

Inderdaad, jawadde. Het is zo lang geleden dat ik nog even tijd had om jullie te briefen. Er is ondertussen veel gebeurd. De belangrijkste reden waarom de tijd mij ontbrak, was onze verhuis. Wij hebben ons eigen huis verkocht aan een lieve vrouw, en zijn verhuisd naar een oud bomma-huurhuis dicht bij onze grond. Dat heeft redelijk wat tijd in beslag genomen.

Hoever staan we nu met onze nieuwe plannen... Want dat is wat jullie willen weten!
We hebben een bouwvergunning, we hebben metsers, we hebben een graver,... en zondag gaat Kim (metser) ons huis uitpiketten (zeg je dat zo???). Volgende week vrijdag komt de graver dan om zijn werk te doen. Eind juni willen ze beginnen met de ruwbouw. JJJJIIIIHHHAAA!! Het gaat ongelofelijk snel vooruit en dat is keikeikeikeigoe! (inside-joke voor theaterspeeldag-kijkers:-))

We hebben ondertussen ook al een hele reeks offertes binnen: ramen, warmtepompen, aannemers,... Over de warmtepompen zal ik Mario eens vragen om een stukje te schrijven en alles eens op een rijtje te zetten. Hij is technisch beter aangelegd dan ik, en ook kwam er wel wat reactie binnen over die warmtepompen. Dus dat wil ik  jullie niet onthouden!

Voor de ramen zijn we bij Casteels en Zonen in Aarschot geweest. Die offerte laat op zich wachten. Verona (Booischot) levert een goede prijs voor wat we nodig hebben. En Isobois (Heist-op-den-Berg) is iets duurder, maar daar kregen we een zeer professionele uitleg en een hogere kwaliteit van ramen. Volgende week zaterdag hebben we nog een afspraak bij Vrebos-Stas in Overijse om onze offerte te overlopen. Als we de 4 offertes binnen hebben, nemen we een beslissing.

Aannemers hebben we niet meer nodig. We hebben er een tiental bezocht met de vraag om een offerte op te stellen. Sommigen hebben er een prijs opgeplakt die niet te doen was (zeg dan gewoon dat je het niet wil bouwen!); anderen waren wel betaalbaar, maar we gaan dus voor K & S bouwonderneming. Zeer stipte afspraken, fijn contact, ... We voelden ons er allebei goed bij!

Vanaf zondag krijgen jullie foto's van elk onderdeel dat gaat gebeuren. Dus vanaf nu zal het sneller zijn dat ik jullie op de hoogte breng.

Ik wil jullie ook bedanken voor jullie reacties, geschreven op deze blog én ook gewoon tegen ons gezegd. Het is echt fijn te weten dat jullie mee volgen!
Groetjes en tot volgende week!!!!

Geen opmerkingen:

 
Free Blog CounterEnglish German Translation